Klart for VM i ishockey på Viaplay: - Dette blir en publikumsfest

12 mai 2022

Fredag 13. mai droppes pucken for første gang når VM i ishockey går av stabelen i Finland. Viaplay viser hele mesterskapet.

Det norske laget åpner med en vanskelig kamp mot vertsnasjonen Finland 13. mai, før det venter kamper mot andre kanoner som Sverige, USA og Tsjekkia.

Norge er også i gruppe med Latvia, Storbritannia og Østerrike. Samtlige av Norges kamper vil sendes på både Viaplay og V4.

- Årets mesterskap kommer til å bli en skikkelig publikumsfest. Fansen er tilbake for fullt og stemningen kommer til å være elektrisk, spesielt for hjemmenasjonen. Jeg tror det vil stå mellom Finland, Sverige og Tsjekkia i år, med sistnevnte som en ørliten favoritt. De ser veldig sterke ut og med finsk hovedtrener på "hjemmebane" kan det bli gull, sier Viaplays hockeyekspert Alexander Bonsaksen.

Bonsaksen er klar for et nytt mesterskap som Viaplay-ekspert, etter å ha sagt nei til å delta for Norge på grunn av for stor belastning etter sluttspillet i Finland for klubblaget KooKoo.

- Det er et spennende norsk lag som skal kjempe med flagget på brystet. Det er en del kjente fjes, men også noen nye. Det blir ekstra gøy å se hvordan blant annet Andreas Klavestad og Kristian Jakobsson takler tempoet som venter i VM etter fin innsats i hjemlig liga. Det er imidlertid ingen tvil om at våre beste menn har en tøff oppgave foran seg, spesielt med forfall fra kaptein Jonas Holøs. Skal vi nå en kvartfinale må nok Henrik Haukeland storspille i de riktige kampene, men noe nedrykk er det ingen fare for, sier Bonsaksen.

Ørjan Bjørnstad vil lede sendingene fra Finland, og i tillegg til Bonsaksen vil også profiler som nevnte Jonas Holøs, Roy Johansen og Patrick Thoresen gjeste sendingene.

Norges kamper vil kommenteres av Kasper Wikestad og Ole Eskild Dahlstrøm.

- Det lukter kuler og hockey-krutt av vårt studio-ensemble, og det er nesten synd å erkjenne at alle de tre aktive kunne gått rett inn og hjulpet Norge i VM. Men med Kasper og Ole Eskild på plass i Finland skal vi i hvert fall klare å servere hockey-folket et skikkelig godt produkt. Og vi gleder oss til å kjenne lukten av finsk is, sauna og bjerkeris i våre sendinger, sier Kristian Oma, norsk sportssjef i Viaplay.

Slik spilles Norges kamper i gruppespillet:

Fredag 13.mai kl. 18:45: Norge–Finland (Viaplay og V4)
Søndag 15. mai kl. 10:45: Norge–Storbritannia (Viaplay og V4)
Mandag 16. mai kl. 14:45: Norge–Latvia (Viaplay og V4)
Onsdag 18. mai kl. 14:45: Norge–Østerrike (Viaplay og V4)
Lørdag 21. mai kl. 18:45: Norge–Tsjekkia (Viaplay og V4)
Søndag 22. mai kl. 18:45 Norge–Sverige (Viaplay og V4)
Tirsdag 24. mai kl. 14:45: Norge–USA (Viaplay og V4)

Kontakter

Thomas Horni

Sports PR Project Manager, Norge