Vintersportssesongen starter - Slik blir sendingene fra Viaplay Vinter

28 oktober 2021 - Sist oppdatert 28 august 2023

Fra og med denne sesongen er langrenn, alpint, hopp, kombinert, snowboard og freeski blitt en del av NENT Groups sportsportefølje. På Viaplay kan du se alt fra NENT Groups skisportsrettigheter reklamefritt.

I 2019 kom nyheten om at Nordic Entertainment Group hadde sikret seg rettighetene til en stor del av de mest populære vinteridrettene fra og med 2021/22-sesongen og fem år frem i tid. Nå er det sesongstart, og planen for hvordan vintersporten skal sendes på NENT Group sine flater er klar.

Ønsker man å få med seg absolutt alt fra NENT Groups skisportsrettigheter reklamefritt, er Viaplay stedet å være. Viaplay vil vise alle øvelser i alle idretter direkte, og sendingene vil være tilgjengelige i 48 timer etter at de er avsluttet.

Veldig mye av vinterinnholdet vil også vises på lineær TV:

TV3
TV3 blir hovedkanal for vintersporten som sendes på NENT Group sine basiskanaler.
Fokuset vil bli:
· Langrenn
· De fleste av konkurransene i kombinert
· Utvalgte konkurranser i alpint og hopp

V4
V4 vil fungere som støttekanal til TV3.
Disiplinene man finner her er:
· En god del av konkurransene i skøyter
· Utvalgte konkurranser i freeski og snowboard
 
V sport 1
V sport 1 vil bli det lineære premium-hjemmet til vintersport.
Her vil man finne:
· Alle konkurranser i freestyle
· En god del av konkurransene i alpint
· En god del av konkurransene i hopp

Profilene
I forbindelse med de kommende vintersportssendingene har Viaplay sikret seg en rekke sterke navn som vil gi seerne sendinger av ypperste kvalitet. Den profilerte programlederen Julie Strømsvåg vil lede vintersportssendingene.

Når det gjelder langrenn vil man finne Åge Skinstad og Jørn Sundby i kommentatorbua. Ekspert-teamet består av tidligere landslagssjef Vidar Løfshus, samt langrennsprofilene Marthe Kristoffersen og Niklas Dyrhaug.

Tidligere OL-vinner Kjetil André Aamodt er klar som alpint-ekspert. Rennene vil kommenteres av Marius Arnesen og Andreas Toft. Hopp vil kommenteres av Andreas Stjernen, som både har OL-gull og verdenscupseier i skiflyving på cv-en. I tillegg skal også hopptrenerne Karl Vegard Andersen og Marius Huse, samt kommentator Petter Tenstad bidra i hoppdekningen. Nevnte Sundby kommer også til å bidra som kommentator.

VM-vinner Magnus Moan blir Viaplays kombinertekspert, mens den tidligere snowboard-stjernen Silje Norendal vil være ekspert på snowboard og freeski.

Vi går også inn i en ny skøytesesong, og her er tidligere skøyteløper Ida Njåtun og kommentator Eirik Koren på plass som nye profiler.

Sportssjef i NENT Group Norge, Kristian Oma, har følgende å si om vintersportssatsingen og profilene som skal lose seerne gjennom vinteren på Viaplay:

- Vi har nå filt og snekret på både team og satsing i lang, lang tid. Og fortsatt er det noen små brikker som skal på plass. Men det store bildet ser nå veldig bra ut – og vi føler oss klare for å starte vår dekning av vintersporten. Vi tror vi kommer til å komme med en del nytt, og fremstå noe mer moderne - samtidig som vi skal unngå å tukle med sjelen til disse disiplinene. Seerne skal føle seg trygge på at vi kan håndtere dette med både respekt og engasjement, og forhåpentligvis også kreativiteten til å utvikle produktet videre, sier Oma.

Viaplay Vinter har premiere lørdag 20. november med kvinnenes slalom fra Levi, hurtigløp på skøyter fra Stavanger og hopp fra Nizhny Tagil.

Viaplay Total koster 329 kroner i måneden, og inkluderer i tillegg til vintersporten all annen idrett i NENT Group sin rettighetsportefølje, blant annet de store håndballmesterskapene for damer og herrer, Bundesliga-fotball med Haaland og Formel 1 for å nevne noe.

Kontakter

Thomas Horni

Sports PR Project Manager, Norge