Emilia Roosmann spiller sammen med faren Magnus Roosmann i andre sesong av Viaplays Maskineriet

26 januar 2022

Svensk-norske Emilia Roosmann er tilbake som hensynsløse Monika i andre sesongen av Viaplays actionserie Maskineriet. Hun er flankert av flere kjente skuespillere fra første sesong, deriblant Kristoffer Joner, Hanna Ahlström og Anastasios Soulis. I tillegg får hun nå selskap av faren og stjerneskuespilleren Magnus Roosmann.

– Emilia er flink og ser ut til å følge familietradisjonen med å fremstille psykopater på en troverdig måte, sier Magnus Roosmann.

Den første sesongen av Viaplays originalserie Maskineriet skapte seerrekord på Viaplay på sin første premieredag. Vi så da den tilsynelatende normale familiefaren Olle Hultén (Kristoffer Joner) presset til bristepunktet, da livet hans plutselig ble snudd på hodet.

Andre sesong starter med at Olle soner en fengselsstraff i Sverige og håper at han snart blir løslatt for god oppførsel. Men utsiktene til å bli løslatt er truet av at han er anklaget for medvirkning til et drap begått av hans ekskone Monika (Emilia Roosmann). Den pågående rettssaken blir også avbrutt når det viser seg at hans tolv år gamle sønn Jimmy har tatt en skoleklasse som gisler og truer med å sprenge alle i luften, med mindre Olle og moren Monika blir løslatt. En farlig actionfylt reise begynner.

Emilia Roosmann (Knutby), som skildrer en av seriens mest uhyggelige roller, får i andre sesong selskap av faren Magnus Roosmann (Evil, Johan Falk, Quick) – som også spiller en hensynsløs og rå karakter.

– Det er klart det er gøy å komme inn i en populær serie hvor datteren min allerede er etablert. Vi har et slikt forhold at jeg gjerne vil jobbe med henne. Emilia er flink og ser ut til å følge familietradisjonen med å fremstille psykopater på en troverdig måte, sier han.

Emilia understreker at det er gøy at de begge er med i samme serie.

– Nå har vi ingen scener sammen, men det er selvfølgelig gøy å være med i samme produksjon. Fordi han er så erfaren i bransjen, og jeg fortsatt vil hevde å være erfaren i Maskineriets verden, blir det et interessant kunnskapsmøte. Vi er fra forskjellige generasjoner, forskjellige skoler og så videre, så jeg tror at vi, som Francis og Sofia Coppola, jobber på forskjellige måter, men fortsatt med samme drivkraft og styrke. Estetikerne trenger ikke være like, designet i samme retning. Men grunnlaget vi står på er det samme. Når han gjør Gudfaren, gjør jeg Lost in Translation, begge mesterverk, men av helt ulike grunner, sier hun.

Forberedelsene til andre sesong av Maskineriet var tøffe og de to trente mye sammen for å styrke både det fysiske og mentale.

– Treningen før opptak har to formål for meg. Dels det rent fysiske, for å forberede kroppen på mengden stuntmateriale en serie som Maskineriet krever. Men fremfor alt er det en ren mental forberedelse, for å få et høyere fokus gjennom fysisk anstrengelse. Jeg har gjort det meste – jeg har intervalltrent, gymmet, bokset, you name it. Når det kommer til action på film og TV, bør det se forbasket fint ut når det er ferdig. Og det gjør det, takket være at vi tar det på alvor, sier Emilia.

I tillegg til Emilia Roosmann, Magnus Roosmann, Hanna Alström (Kingsman), Kristoffer Joner (Vågen, The Revenant) og Anastasios Soulis (Goose Mother), synes også blant andre Roshi Hoss (We got this), Julia Schacht (Melk), Antti Reini (Cold courage), Bahador Foladi (Box 21), Angela Kovács (Irene Huss), Ellen Jelinek (Beck) og Karin Foladi Bengtsson (Åreakuten).

Sesong to av Maskineriet består av seks episoder og er igjen regissert av Richard Holm. Produsenter er Martin Persson, Mia Welin og utøvende produsent Miira Paasilinna for Anagram Sverige. Jon Petersson er utøvende produsent for NENT Group. Maskineriet har eksklusiv premiere på Viaplay i år.

#Maskineriet #Viaplay #Viaplayoriginal

Nordic Entertainment Group AB (publ) sin (NENT Group) strømmetjeneste Viaplay er lokalisert i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Latvia, Litauen og Polen. Viaplay skal lanseres i USA i 2021 og i Nederland og Storbritannia i 2022, med lanseringer i Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits frem til slutten av 2023. Vi driver strømmetjenester, TV-kanaler, radiostasjoner og produksjonsselskaper hvor hensikten er å formidle historier, berøre mennesker og utvide perspektivet. Med hovedkontor i Stockholm og et globalt perspektiv er NENT Group notert på Nasdaq Stockholm (‘NENT B’).

 

Kontakter

Øyvind Skogrand

Pressekontakt