Viaplay forlenger rettighetene til Carabao Cup og EFL Championship

23 mai 2022

Etter å ha sikret rettighetene til Premier League har Viaplay nå forlenget rettighetene til å vise både Carabao Cup og EFL Sky Bet Championship i Norge, samt i ni andre land.

Hver sesong vil flere enn 180 kamper fra Englands svært populære liga på nivå to bli vist direkte på Viaplay, blant annet både semifinalene og finalen i Sky Bet Play-Off. Fansen kan også følge lagene i Premier League og EFL i hver eneste runde av Carabao Cup, som avsluttes med den store finalen på Wembley i London.

Championship er den fjerde mest sette fotballigaen i Europa, og hvert år er flere enn 20 millioner tilskuere på plass på tribunen i EFL. De siste årene har store klubber som Aston Villa, Derby County, Fulham, Newcastle United, Nottingham Forest og West Bromwich Albion spilt i ligaen. Hver sesong rykker de to beste lagene opp til Premier League, og den tredje opprykksplassen blir avgjort i en playoff-finale.

Liverpool er regjerende mestere i Carabao Cup, som for mange kanskje er bedre kjent som Ligacupen. I cupen deltar samtlige 92 lag i ligasystemet, og gjennom syv runder kjemper lagene om å nå finalen - som med seier gir en plass i UEFA Europa Conference League.

- Fansen vet at Engelsk fotball er noe for seg selv. Blandingen av ferdigheter, lidenskap, tradisjon og uforutsigbarhet gjør det til en vinner - både på og utenfor banen. Viaplay har allerede sikret Premier League-rettighetene i ni land. Å sikre EFL Championship og Carabao Cup i dette langsiktige partnerskapet betyr at vi kan tilby fansen enda mer verdi i form av engelsk fotball, alt på én verdensklasseplattform, sier Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer.

- EFL spiller en viktig rolle i den engelske fotballpyramiden og våre turneringer fortsetter å ha en veldig stor global apell, med et titalls millioner supportere hvert år både på skjermen og gjennom billettlukene. Vår arv og konkurransedyktighet er uten sidestykke i ligafotballen, og vi gleder oss over å danne et partnerskap med Viaplay i ti land på tvers av Europa, så fansen kan fortsette å nyte EFL-dramatikken og følge hver eneste tvist i den nye sesongen, sier Trevor Birch, EFL Chief Executive.

Utvalgte kamper i Carabao Cup og i EFL Championship vil ha norsk kommentator.

Viaplay har de eksklusive rettighetene til Premier League i Sverige, Finland og Danmark, og fra og med den kommende sesongen også i Norge, Estland, Latvia, Litauen, Nederland og Polen.

Viaplay Group AB (publ) er den internasjonale strømmeutfordreren. Vår strømmetjeneste Viaplay finnes i alle nordiske og baltiske land, Polen, USA og Nederland. Vi ekspanderer raskt med lansering i Storbritannia i løpet av 2022, tett etterfulgt av Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits i 2023. Hver dag underholder vi millioner av kunder med vårt unike tilbud av innhold, som inkluderer kritikerroste Viaplay Originals og  et enormt utvalg av direktesendt sport. Gjennom TV-kanaler, radiostasjoner og produksjonsselskaper har vi som målsetting å formidle historier, berøre mennesker og utvide perspektiver. Viaplay Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakter

Thomas Horni

Sports PR Project Manager, Norge